Mercedes-Benz

Het Duitse Mercedes-Benz produceert een groot aantal verschillende carrosserieën. Van personenauto’s, bestelbusjes en stadsbussen tot aan vrachtwagen en touringcars. Het merk is onderdeel van Daimler AG, één van de grootste spelers op de wereldwijde automarkt. Het merk is ontstaan in 1926, na de fusie tussen de firma’s Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie.

Mercedes-Benz, vaak afgekort als Mercedes, staat al decennia lang bekend om haar luxe personenwagens en heeft daarmee een imponerende reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie. Daarnaast is Mercedes eigenaar van Maybach, Smart en is het grootaandeelhouder van Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Anno 2021 levert het F1-motoren aan respectievelijk Williams F1, Aston Martin, McLaren F1, Aston Martin en natuurlijk hun eigen team.

Het merk met de iconische ster is voortgekomen uit een fusie tussen de bedrijven van Carl Benz en Gottlieb Daimler. Benz was het merk waaronder Carl Benz auto’s bouwde en Mercedes het merk waaronder Gottlieb Daimler auto’s verkocht. Benz was de eerste autoproducent ter wereld en bouwde het eerste voertuig al in 1885. Deze ‘motorwagen’ werd in 1886 gepatenteerd waarna zijn vrouw Bertha het eerste testritje van 180 kilometer maakte.

In de jaren ’30, nadat de bedrijven waren gefuseerd, was het merk Mercedes-Benz erg populair in Duitsland. Ook na de Tweede Wereldoorlog bleef het merk fier overeind dankzij haar ongeëvenaarde auto’s op het gebied van kwaliteit en luxe. Auto’s van Mercedes mogen dan over het algemeen wat duurder in de aanschaf zijn, maar het zijn dan ook hoogwaardige auto’s. Dit wordt bevestigd door onafhankelijke kwaliteitstesten waar het merk altijd ver bovengemiddeld scoort. Ook worden auto’s zelden teruggeroepen om technische mankementen op te lossen.

Mercedes heeft een breed scala aan verschillende modellen en elk model is eigenlijk ook wel beschikbaar op de tweedehands markt, waardoor er veel keuze is. Van de A of E Klasse tot de sportievere en exclusievere modellen uit de AMG GT- of SLS AMG-lijn.

Naar welk model u ook op zoek bent, bij Ibalo helpen we u graag uw droom Mercedes te vinden. De auto’s zijn begeerlijke (sport)wagens waar u zeker geen spijt van zal krijgen!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

Website realisatie door