Het Duitse Porsche is één van de meest befaamde automerken die er zijn. Vanaf de oprichting heeft het meerdere iconische modellen geïntroduceerd die menig autoliefhebber direct voor de geest kan halen. Het begint allemaal in 1931 als oprichter Ferdinand Porsche besluit om zijn eigen bedrijf te beginnen.

Porsche had de droom om een goedkope auto te produceren. Aan het begin van de jaren ’30 maakte de Duitse automarkt voornamelijk luxevoertuigen, iets wat de gemiddelde Duitser niet kon betalen. In aanloop naar de Tweede Wereldoorlog krijgt Porsche zijn eerste opdracht van Nazikopstuk Adolf Hitler, het merk krijgt de opdracht om een betaalbare en praktische auto te ontwikkelen: de Volkswagen. Het resultaat is een iconisch model dat vandaag de dag nog steeds bekend is, de Volkswagen Kever. In 1939 wordt juist op basis van de Kever weer de eerste Porsche ontwikkeld, de Porsche 64.

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog wordt de productie toegespitst op militaire varianten van de Volkswagen Kever. Na de oorlog wordt Ferdinand Porsche gearresteerd voor oorlogsmisdaden, waarop zoon Ferry besluit om het stokje over te nemen. Zijn doorzettingsvermogen sleept het bedrijf door een moeilijke periode, tot en met de vrijlating van Ferdinand in 1947. Hieruit vloeit de Porsche 356 en hier werden wederom veel onderdelen van de Volkswagen Kever geleend.

Na een aantal successen in de autosport komt Porsche in 1963 met de Porsche 901. Een luchtgekoelde auto met de motor achterin. Deze auto, die nog steeds in productie is, kennen we hedendaags als de Porsche 911. De Porsche 911 en 912 kregen oorspronkelijk de nummers 901 en 902 omdat in die tijd nauw werd samengewerkt met Volkswagen en deze nummers beter aansloten bij de nummering van Volkswagen. Toen echter in 1963 Porsche werd gebeld door Peugeot met de het bericht dat zij al sinds 1929 rondreden met driecijfers met een nul in midden, moest Porsche het nummer noodgedwongen aanpassen.

Volkswagen en Porsche hebben altijd nauw samengewerkt en uiteindelijk, na heel veel getouwtrek, nam Volkswagen op 1 augustus 2012 Porsche over. Het merk heeft over de jaren heen veel imponerende en iconische auto’s neergezet zoals de Porsche 911, de Porsche Panamera en de Porsche Carrera GT. Ook is er op de tweedehands markt een mooi aanbod beschikbaar. Naar welk model u ook op zoek bent, bij Ibalo helpen we u graag uw droom Porsche te vinden!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.