Het merk Lotus kent een bijzondere geschiedenis. Ingenieur Colin Chapman maakte in 1948 de eerste Lotus die werd ingezet in de trials competitie, een tak van sport gefocust op het nemen van uitdagende hindernissen met de auto. Chapman boekte hiermee veel succes. De Lotus Mark I werd in 1949 respectievelijk opgevolgd door de Mark II en in 1951 door de Mark III. Dankzij het succes in de trials competitie begonnen de bestellingen binnen te komen.

In 1952 richtte Chapman zijn eigen automerk op: Lotus Engineering, waaruit al snel de Mark IV geboren werd. De eerste Lotus voor op de normale weg was ontwikkeld. Licht, snel en gestroomlijnd, dat zijn de typische kenmerken van Lotus. Chapman deed er alles aan om de auto’s zo licht mogelijk te houden. Hij deed dit door voorlopende technologieën te gebruiken zoals een zelfdragend carrosserie of door het weghalen van overbodige onderdelen, zoals de stuurbekrachtiging.

Decennia later zijn er over de hele wereld nog ontelbare enthousiastelingen te vinden met een passie voor dit mooie Britse merk. Na het overlijden van Chapman werd het succes voortgezet en behoort het merk nog steeds bij de toppers in het hoge segment.

Op de occasionmarkt zijn er verschillende modellen van Lotus verkrijgbaar, allemaal met hun eigen charmes. De focus bij het van origine Britse merk ligt nog altijd op een zo eenvoudig mogelijk ontwerp met een duidelijk doel: snel, sneller, snelst. Geen ‘overbodige’ luxe zoals elektrische ramen, stuurbekrachtiging of airbags, maar een échte auto. Durft u de uitdaging aan?

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

website realisatie door diezit.nl