Zoals de naam al impliceert is de Land Rover een auto die zich ook uitstekend leent in off-road situaties. Van oudsher is de Land Rover ontworpen als terreinwagen om veel op het land gebruikt te worden. Hoewel de populaire terreinwagens bekend staan om haar off-road capaciteiten worden ze ook steeds vaker gebruikt door de reguliere automobilist.

Op de Amerikaanse Willys Jeep na, is de Land Rover de oudste terreinwagen ter wereld. De terreinauto uit Engeland kreeg eigenlijk als gevolg van de Tweede Wereldoorlog meer bekendheid. Land Rovers waren uitgerust met rupsbanden en waren bedoeld voor militair gebruik. Tijdens de oorlog werd een nieuw model ontwikkeld, waarbij de rupsbanden werden vervangen door een vierwielaandrijving.

Pas na de oorlog in 1947 zou de eerste Land Rover daadwerkelijk beschikbaar komen voor de particulier. Echter, kwam de fabriek te kampen met een overcapaciteit. Jarenlang waren er voornamelijk militaire goederen geproduceerd en de oorlog was inmiddels afgelopen. In 1948 bouwden de broers Maurice en Spencer Wilks de fabriek opnieuw op en maakten een auto die om meer gebieden gebruikt kon worden dan de Amerikaanse concurrent Willys Jeep.

Door de robuuste uitstraling en relatief lage prijs werd de terreinwagen goed ontvangen. Oorspronkelijk was de auto niet beschikbaar voor de reguliere automobilist maar uitsluitend voor legerdoeleinden. Later vond het model zijn weg richting de agrarische sector, gevolgd door de consument.

Gedurende de jaren ’80 zou Land Rover drie series van haar eerste Land Rover introduceren in andere landen. Deze waren nagenoeg gelijk, maar beschikten onder de motorkap wel over een sterkere en grotere motor.

Tegenwoordig valt Land Rover samen met nog een aantal toonaangevende merken zoals Jaguar onder het bezit van Tata. Hieruit volgden nog een aantal karakteristieke en stoere SUV’s, zoals de Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport en nog veel meer. Vanzelfsprekend zijn de meer moderne modellen voorzien van allerlei technologische snufjes en beschikken over een hoog rijcomfort wat deze soort auto’s ook uitermate geschikt maakt voor de reguliere automobilist.

Of u nou op zoek bent naar een terreinwagen gemaakt om verschillende terreinen te trotseren of wilt genieten van een grote en sportieve SUV, dan is een Land Rover een uitstekende keuze. Ibalo helpt u graag bij het vinden van uw droom Land Rover!


OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

website realisatie door diezit.nl