Bij het horen van de naam ‘Ferrari’ draait menig autoliefhebber direct om. Het toonaangevende Italiaanse merk is snel te herkennen aan haar iconische vormgeving, het imponerende motorgeluid en buitengewoon hoge kwaliteit. Ferrari imponeert dan ook al decennia, zowel op het racegebied als met haar consumentenauto’s. Jaarlijks worden er enkele tienduizenden auto’s per jaar gemaakt. Ferrari werd opgericht in 1929 en ging in 1947 over op de productie van legale straatauto’s.

Oprichter Enzo Ferrari begon in 1923 als testcoureur bij Alfa Romeo waar hij al snel de verantwoordelijkheid kreeg over het hele team. In 1929 richtte hij de ‘Scuderia Ferrari’ op, de renstal van Alfa Romeo. Toen de wegen van Enzo en Alfa Romeo in 1939 scheiden, beloofde Enzo de naam ‘Ferrari’ vier jaar lang niet te gebruiken en richtte daarom Auto Avio Costruzioni op. Daarmee ontstond het eerste model: de Avio Tipo 815, een racewagen op een platform van Fiat. Op 2 maart 1947 was het dan eindelijk zo ver, de eerste echte Ferrari was een feit: de Ferrari 125 S.

Net als vele andere automerken werd ook Ferrari het slachtoffer van bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de wederopbouw werd de fabriek meteen uitgebreid zodat er ook personenauto’s konden worden geproduceerd. Deze auto’s werden gebruikt om het raceteam te financieren. In 1969 nam Fiat 50 procent van de aandelen in het bedrijf zodat er meer geïnvesteerd kon worden in nieuwe auto’s.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de populairste automerken ter wereld op het gebied van sportwagens en racewagens. Het merk heeft een imponerende reputatie voor competitief racen en hierdoor zo’n beetje alle records op haar naam staan. De meeste kampioenschappen, de meeste overwinningen én de meeste pole positions! De auto’s van Ferrari bestaan louter uit prestigeprojecten. Naar welke auto u ook op zoek bent, met een Ferrari zit u altijd goed.

Ibalo kan u helpen bij de koop en verkoop van uw tweedehands, jong gebruikte of nieuwe Ferrari. Een tweedehands Ferrari is immers een uitstekende keuze!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

Website realisatie door