Eén van de merken die onderdeel is van het grote Volkswagen Groep is Audi. De eveneens Duitse autofabrikant uit Ingolstadt is een producent van luxe personenwagens en werkt intensief samen met Lamborghini en Ducati en dat werpt zijn vruchten af. Samen met Mercedes-Benz en BMW is Audi het bestverkopende luxemerk ter wereld.

De geschiedenis van Audi zit nogal complex in elkaar. Oud-Benz-medewerker August Horch richt samen met drie partners in 1899 het autobedrijf Horch Automobielwerke op. Om bekendheid te vergaren wil Horch meedoen aan de autosport, tot onvrede van zijn partners. Dit zou te geldverslindend zijn waarop het drietal besluit om de technisch directeur en oprichter Horch in 1909 te ontslaan.

Hier liet Horch het natuurlijk niet bij zitten. Samen met een investering van een vermogende vriend begint hij een nieuwe autofabriek; Audi. In 1932 fuseren Audi, DKW, Horch en Wanderer tot één holding: Auto-Union. Hoe we Audi vandaag de dag kennen is ontstaan na de aankoop van Auto-Union door Volkswagen.

Nadat Volkswagen de Auto-Union had overgenomen van Mercedes-Benz kwam Audi met haar eerste naoorlogse auto: de Audi 60. De auto was in feite een Mercedes-Benz ontwerp, maar omdat de groep bang was dat de auto geen succes zou worden, was besloten om het nog uit te brengen model gelijktijdig met de overname te verkopen. Een grote fout, tegen de verwachtingen in werd het model een groot succes. Andere bekende en succesvolle creaties uit dit tijdperk waren de Audi 100, de Audi 80 maar vooral de Audi 50.

De Audi 50 wordt gezien als een erg belangrijk design. Het model werd vrijwel ongewijzigd als Volkswagen Polo op de markt gebracht, tot op heden nog steeds een van de meest succesvolle auto’s van Volkswagen ter wereld.

Voor het merk zelf waren de Audi 80 en Audi 100 ook gigantische mijlpalen. Hier zouden uiteindelijk de A4 en A6 uit voortkomen, de bestverkopende Audi’s. Eind jaren ’80 gingen Audi en Volkswagen beide meer hun eigen weg. Audi werd het luxemerk binnen de Volkswagen Groep en won zo’n beetje iedere rally waar het aan mee deed.

Dankzij de rijke historie en het brede scala aan modellen is er ook op de tweedehands markt genoeg keuze aan Audi’s. Zo’n beetje ieder model is wel verkrijgbaar. Naar welke Audi u ook op zoek bent, Ibalo helpt u graag bij uw zoektocht!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

Website realisatie door