Rolls-Royce Silver Spur 36 inch stretch - 1984 - 34.923 km - N.O.T.K. -

Omschrijving

Verzamelaar gezocht! Hierbij bieden we u een officiële Rolls-Royce Silver Spur limousine 36-inch stretch aan uit het jaar 1984. Hoewel men bij Rolls-Royce eerder altijd dacht dat een verlengde limousine versie van een Silver Shadow te duur zou worden, hebben ze in de tachtiger jaren toch het bedrijf Robert Jankel Design of Weybridge de opdracht gegeven om een limousine te bouwen van een Silver Spur. De 36-inch stretcht is met 36 inch (91.44 cm) verlengd waardoor de totale lengte uitkomt op 628 cm. Dit model is geproduceerd van 1982 tot 1987. In totaal zijn er van deze originele Rolls Royce fabrieksversie maar 37 exemplaren gemaakt, geen wonder dat de oplage zo gering was, want dit model werd alleen door staatshoofden en echte rijkaards besteld die een vermogen ($400.000,-) wilden neertellen voor dit statussymbool.

Kruipt u zelf achter het stuur of neemt u plaats op de achterbank en laat u uzelf rijden? Dat is natuurlijk elke keer de vraag. Zowel bestuurder als passagier genieten van licht beige leer, afgewerkt met hoogglans notenhout, iets wat we helaas nooit meer zien in moderne auto’s. Op welke plek u ook zit, de stoelen zijn groot en zitten heerlijk, u zakt er een beetje in weg. Neemt u plaats achter het grote 2 spaakstuur dan wordt u van benodigde informatie voorzien door grote tellers en lampjes die rechtstreeks uit de jaren 80 komen. Wanneer u achterin plaats neemt op een van de 2 koningszetels bent u al helemaal terug in de jaren 80. Prominent in het midden staat een TV die zo veel ruimte nodig heeft dat het een glimlach op uw gezicht tovert. De separatieruit kan omhoog, via de intercom kunt u de chauffeur aansporen wat sneller te rijden omdat uw vrouw of maîtresse op uw wacht (of u op haar?). Deze limousine heeft een Europese eerste levering en is zeer hoogwaardig afgewerkt en volgepropt met alle opties uit zijn tijd.

Ook het exterieur neemt u direct terug naar de jaren 80. Mooi om te merken dat een eigenlijk wat simpel rechthoekig design toch zo aansprekend kan zijn. Het Royal Blue maakt deze limo koninklijk en steekt mooi af op het lichte beige leer dat je door de ramen heen goed kan zien. De punten worden op de i gezet met een hoop chroomwerk waarbij het pronkstuk wel de grote grille met de begeerde flying lady is.

Naar onze persoonlijke mening is rijden het leukste in deze limo. Wat zoeft deze auto ondanks zijn leeftijd stil en comfortabel. Eenmaal plaats genomen achter het grote stuur verlangt u naar een chauffeurspet en kunt u het niet laten om hardop te zeggen ‘what’s the destination Sir?’ De 6,75 liter V8 levert voldoende vermogen, Rolls Royce noemde nooit hoeveel, maar de V8 heeft geen enkele moeite de lange koets voort te duwen. Bochten dient u wat ruimer te nemen door de lengte, maar dat is juist één van de dingen die het rijden in dit verzamelaars item extra bijzonder maakt. Achterin zitten en gereden worden is iets waar we stiekem allemaal van gedroomd hebben.

1 van de 37 modellen die er in totaal wereldwijd zijn gemaakt staat hier voor u klaar.

Specificaties

kilometerstand
34.923
bouwjaar
1984
interieurkleur
Beige
transmissie
A
brandstof
Benzine
carrosserievorm
Sedan
aantal deuren
4
aantal zitplaatsen
4
kenteken
74-SPN-7
BTW/Marge
Marge
bekleding
Leder
technisch
vermogen
218 pk
aantal cilinders
8
cilinderinhoud
6.750 cc
gewicht
2.460 kg
wielbasis
316 cm
Exterieur
Buitenspiegels elektrisch verstelbaar
Infotainment
Radio-cassette
Interieur
Airco
Armsteun achter
Armsteun voor
Elektrische ramen achter
Elektrische ramen voor
Elektrisch verstelbare voorstoel(en)

Contact

Openingstijden showroom

maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18.00 uur
zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
zondag: op afspraak geopend
buiten openingstijden ook op afspraak geopend

Ibalo luxury sportscars bv

Breukersweg 14
7471 ST Hof van Twente (Goor)
0547-214 023
info@ibalo.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

website realisatie door diezit.nl