Mercedes-Benz 190 SL Roadster - 1956 - 18.977mls – MARGE

€ 132.500

Omschrijving

Deze hele knappe Mercedes-Benz 190 SL is in 1996 vanuit de Verenigde Staten in Nederland geïmporteerd en is toen volledig gerestaureerd. Sinds de restauratie heeft de auto amper nog gereden en dat is de auto aan te zien. Een prachtige rode lak, een beige cabriokap die in een hele goede staat is, het interieur is heel erg netjes, het tapijt is nog als nieuw en het is starten en lopen. Het is een goed rijdende en erg leuke 190SL, op de zonnige dagen is het genieten! Genieten van het rijden in een oldtimer, met de kap open genieten van de natuur, genieten van de reacties onderweg en als je stopt heeft er vaak wel iemand leuke verhalen en goede herinneringen aan een 190 SL.

De Mercedes-Benz 190 SL werd in 1954 op de autobeurs in New York als prototype aan het publiek getoond. Het model is op verzoek van de Amerikaanse importeur in een record tijd ontworpen. Als basis nam Mercedes-Benz de 190 Ponton en er moest een goedkoper alternatief komen dan de 300 SL. De auto werd niet in de markt gezet als sportwagen, maar als een comfortabele, multifunctionele tweezitter. De productie liep van mei 1955 tot februari 1963. Het exemplaar dat wij hier aanbieden is dus een van de vroegere van de in totaal 25.881 stuks die er gebouwd zijn. De motor die gebruikt werd is een afgeleide van de motor die Mercedes-Benz in de 300 SL leverde, ware het niet dat er in de 190 SL een 4-cilinder ligt in plaats van een 6-cilinder in lijn. De twee carburateurs zijn afgesteld door BCCP in Gramsbergen, een specialist op dit gebied en als je de motor hoort lopen dan hebben ze hier ook hun best op gedaan. Het vermogen wordt middels een handgeschakelde gesynchroniseerde 4-versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd.

Wilt u meer weten over deze geweldige klassieker? Of wilt u de auto bij ons bekijken? Neem dan snel contact met ons op voor een afspraak. Wie de auto grondig wil bekijken kan de auto bij ons ook op de brug zien.

De prijs van deze auto is inclusief een geldige APK. De auto wordt gepoetst, op uw naam overgeschreven en tevens heeft de auto een uitvoerige inspectie en vloeistoffencontrole gehad. Onderhoud en garantie bieden wij u graag tegen een meerprijs aan. Onze showroom is op zondag, maandag, dinsdag en woensdag alleen op afspraak geopend. Donderdag en vrijdag bent u van harte welkom van 9.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur.

This great looking Mercedes-Benz 190 SL was imported from the United States in 1996 and has been restored when it was in the Netherlands. It hasn't driven much ever since and it shows. The car is in real good condition, has a beautiful red paint, beige convertible top and beige interior. Most of the interior still looks like it is new and the restoration was done properly. It is a great car to drive, you can really enjoy this classic car or the nature with the roof down and when you drive it you will get a lot of good reactions of people that can appreciate this timeless classic.

Mercedes-Benz introduced the 190 SL for the first time in New York in 1954, after Mercedes-Benz America has asked for this car. It was developed in a real short time and they started the production in 1955. That makes this car an early model with its first registration in 1956. The engine runs great, the carburators are adjusted by a specialist and it sends its 105 bhp to the wheels using the 4-speed synchronised manual transmission.

If you would like to have more information or if you want to see specific details, please do not hesitate to contact us. We can also make an appointment to show you the car and in our workshop you will have a change to check out underneath as well.

Specificaties

kilometerstand
18.977
bouwjaar
1956
interieurkleur
Bruin
transmissie
H
brandstof
Benzine
carrosserievorm
Cabriolet
aantal deuren
2
kenteken
DM-18-10
BTW/Marge
Marge
bekleding
Leder
technisch
vermogen
105 pk
aantal cilinders
4
cilinderinhoud
1.897 cc
topsnelheid
173 km/h
gewicht
1.180 kg
wielbasis
240 cm
Overige

Contact

Openingstijden showroom

Donderdag en vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
Zondag - woensdag: op afspraak geopend

buiten openingstijden ook op afspraak geopend

Ibalo luxury sportscars bv

Breukersweg 14
7471 ST Hof van Twente (Goor)
0547-214 023
info@ibalo.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

website realisatie door diezit.nl