Ford A Deluxe Roadster - 1929- 9.999 km - MARGE

€ 34.950

Omschrijving

Henry Ford raakt gefascineerd door de ‘auto’ toen hij in 1878 een wagen ziet rijden zonder dat paarden die wagen trekken. Hij ziet op dat moment een stoom machine rijden. Sindsdien houdt hij zich bezig met het bouwen van auto’s. In 1908 bedenkt Henry tegen de eisen van de aandeelhouders in de Ford T, een praktische auto voor Jan Modaal. Om deze auto betaalbaar te houden voor Jan introduceert Henry de lopende band. Hierdoor is massa productie mogelijk en daalt de prijs aanzienlijk. Een ongekend succes want in 1913 is de helft van alle auto’s een Ford T. Het model dat we u hier aanbieden is het Model A en neemt in 1927 het stokje over van de model T. in totaal worden er 4.858.644 modellen gemaakt.De model A is het was het eerste model met veiligheidsglas, was leverbaar in 4 kleuren en er waren veel verschillende carrosserieën leverbaar. Wij bieden u een Deluxe Roadster uitvoering aan.

Een van de mooiste dingen zijn de rumble seats. Dit is een zitplaats in de kofferbak waardoor u ineens een 4-persoons auto heeft indien nodig. Zowel voor als achter geniet u van mooi beklede banken. Achter het grote stuur vindt u het dashboard in de kleur van de carrosserie terug en in het midden de tellerunit waaraan u duidelijk kunt zien dat ze in 1929 niet bezig waren met snelheidslimieten. Nog een leuk detail is de ruitenwissermotor die aan de ruit gemonteerd zit.

Van buiten is er nog meer moois. Van het reservewiel, de spatborden en de koplampen, eigenlijk is alles uniek bij zo’n oude auto. Bruin wordt fantastisch gecombineerd met donkerbruin, zwart en beige en past perfect bij deze auto.

Even terug naar 1929. Bijzonder dat dit toen het straatbeeld was en nu uiterst bijzonder. Een stuk geschiedenis en gelukkig in zeer goede staat. Daarnaast is de Ford uiterst compleet met zoeklamp, hoorn, vlaggenstok en lampen. Het rijden behoeft enige oefening maar we garanderen u een lach op uw gezicht.

Deze auto komt uit een privé collectie en staat niet bij ons aan de zaak. Wij vragen u contact op te nemen voor een afspraak. Daarnaast zoeken wij een liefhebber en wordt deze Ford niet verkocht aan een handelaar.

Specificaties

kilometerstand
9.999
bouwjaar
1929
interieurkleur
Licht blauw
transmissie
H
brandstof
Benzine
carrosserievorm
Cabriolet
aantal deuren
2
onderhoudsboekje
nee
kenteken
DM-33-11
BTW/Marge
Marge
bekleding
Leder
technisch
aantal cilinders
4
gewicht
1.060 kg

Contact

Openingstijden showroom

dinsdag t/m vrijdag: 09:00 – 18.00 uur
zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
buiten openingstijden op afspraak geopend

Ibalo luxury sportscars bv

Breukersweg 14
7471 ST Hof van Twente (Goor)
0547-214 023
info@ibalo.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.

website realisatie door diezit.nl