De gebroeders Bentley begonnen in januari 1919 met het verkopen van Franse auto’s, maar realiseerden zich al snel dat de kwaliteit niet goed genoeg was. Ze besloten niet stil te blijven zitten en ontwikkelden later dat jaar een eigen auto. De officiële verkoop liet echter nog even op zich wachten omdat de motor nog niet gereed was. In september 1921 was het dan eindelijk zo ver: Bentley presenteerde haar eerste auto met een innovatieve benzinemotor waarbij iedere cilinder vier kleppen had.

Het merk moest toonaangevend worden in het segment van sportauto’s en luxueuze wagens, die woorden bleken de gebroeders Bentley al snel waar te maken. Tussen 1927 en 1930 won Bentley maar liefst vier keer achter elkaar de 24 uurs van Le Mans. Ondanks deze sportieve prestaties bleef het echte financiële succes uit. Toen het bedrijf zwaar werd getroffen door de economische crisis in de jaren ’30, stond het bedrijf zelfs te koop omdat het de schulden niet kon afbetalen. Noodgedwongen werd het merk in 1931 verkocht aan Rolls Royce. Sinds die tijd is er veel veranderd.

Nadat industrieconcern Vickers Bentley overkocht van Rolls Royce, investeerde het flink in het merk. Er voltrok zich een heuse wedergeboorte die zorgde voor meer interesse en meer verkopen. Toen Vickers besloot om afscheid te nemen van het merk ontstond een gigantische biedingsoorlog tussen BMW en Volkswagen, waarbij Volkswagen uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Hedendaags produceert Bentley nog steeds onder de vleugels van de Volkswagen Groep.

Over de decennia heen is het merk Bentley uitgegroeid tot een heus symbool van status en welvaart. De rijke geschiedenis en successen in de racesport hebben het merk ook geen windeieren gelegdIedereen die het woord Bentley hoort, associeert het direct met luxe. Hoogwaardige supercars waar geen enkele concessie wordt gedaan.

Op de occasionmarkt is er een ruim assortiment aan verschillende modellen verkrijgbaar, van compacte coupés tot grote SUV’s. Bij Ibalo helpen wij u graag aan de Bentley van uw dromen!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.