Alfa Romeo Montreal Coupé 2.6 V8 | Topstaat!

€ 69.950

Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image

omschrijving

De kans is groot dat u niet per toeval op de Alfa Romeo Montreal bent uitgekomen. Voor velen is het een levenslange muse, een onbeantwoorde passie. U weet, door zorgvuldig uitgevoerd onderzoek dat de aanschaf van een Alfa Romeo Montreal niet lichtzinnig moet worden ondernomen. Het is een proces waarbij zorgvuldigheid altijd dividend betaald. 

Dit exemplaar werd in 1973 voor het eerst toegelaten tot het verkeer en verkeert nog altijd in prachtige originele staat. Het is een ware survivor, een auto waarbij bij de eerste oogopslag duidelijk wordt dat het een auto betreft die door de jaren heen gekoesterd is door de vorige eigenaren. De lak verkeert in goede conditie. De carrosserie is vanzelfsprekend eveneens volledig origineel en is een lust voor het oog voor de man of vrouw die op zoek is naar een originele auto. Het plaatwerk is overal mooi dun met correcte passingen en ook de sierlijsten zijn allen in goede staat. De auto staat op de originele wielen die zijn voorzien van Bridgestone banden in de correcte maten. 

Het interieur is volledig origineel. De tapijten sluiten overal mooi aan, verkeren in goede staat en dragen bij aan het originele karakter van de Montreal. De luxe stoffen bekleding past helemaal bij de tijdsgeest van toen de Alfa Romeo Montreal uitkwam en is eveneens in goede conditie verkerend. Zowel de instrumenten als de bedieningselementen hebben een fraai patina en functioneren allen zoals het hoort. De Jaeger tellers zijn een waar lust voor het oog en doen u direct afvragen waarom moderne auto’s louter nog maar schermen aan boord lijken te hebben. Het zijn heerlijk verfijnde kunstwerkjes. 

De Alfa Romeo Montreal wordt aangedreven door een 2,6 liter grote V8 die is gekoppeld aan een handgeschakelde ZF transmissie met vijf versnellingen. De motor levert 200 pk en geeft de Montreal ook heden ten dage nog aansprekende prestaties mee. U rijdt moeiteloos met het verkeer mee en dankzij de heerlijk korte bakverhoudingen van 1 tot 4 kunt u ook op bergwegen eenvoudig meerijden met veel modernere en vooral veel krachtiger auto’s. Een fraai in- en exterieur is in het geval van een Alfa Romeo Montreal echter nog maar het halve werk als de techniek niet ook in top staat verkeert. Daar is hier daarom ook absoluut sprake van. Onze monteurs hebben meer dan 120 uur geïnvesteerd om de volledige techniek in top staat te krijgen. Kosten noch moeite zijn gespaard om de Montreal in topconditie te krijgen. Zo is de gehele achterwielophanging gereviseerd en zijn er nieuwe Koni’s gemonteerd. Daarnaast zijn er nieuwe wiellagers gemonteerd, de klepdekselpakkingen zijn vervangen, het Spica injectie systeem is volledig gereviseerd, alle vloeistoffen zijn vervangen, de handremkabels zijn vervangen, de gaskleppen zijn ultrasoon gereinigd en volledig opnieuw afgesteld en tot slot is de auto opnieuw uitgelijnd. 

Kortom niet alleen een prachtige Alfa Romeo Montreal om te zien maar bovenal een genot om in te rijden dankzij de technische top staat. Een auto voor de liefhebber die op zoek is naar een zo origineel mogelijk exemplaar die ook klaar is om lekker mee te gaan rijden.

De prijs van deze auto is inclusief een geldige APK, de auto wordt gepoetst, op uw naam overgeschreven en tevens heeft de auto een uitvoerige inspectie en vloeistoffencontrole gehad. Onderhoud en garantie bieden wij u graag tegen een meerprijs aan. Onze showroom is op zondag en woensdag alleen op afspraak geopend. Maandag, Dinsdag, Donderdag en vrijdag bent u van harte welkom van 9.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur.

Neem voor een bezichtiging altijd even contact op. Onze auto's staan verdeeld over onze showroom en een opslaglocatie, als wij weten dat u komt zorgen we dat de auto bij ons in de showroom staat.

Aan onze advertenties is de grootst mogelijke zorg besteed, echter kunnen aan deze advertentie geen rechten worden ontleend

specificaties

kilometerstand
22.776
bouwjaar
1973
interieurkleur
Zwart
transmissie
H
brandstof
Benzine
carrosserievorm
Coupé
aantal deuren
2
kenteken
02-YA-08
BTW/Marge
Marge
bekleding
Stof
technisch
vermogen
230 pk
aantal cilinders
8
cilinderinhoud
2.593 cc
gewicht
1.280 kg
wielbasis
235 cm

highlights

differentieel blokkering

contact

Openingstijden showroom

Maandag, Dinsdag, Donderdag en vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: op afspraak geopend

buiten openingstijden ook op afspraak geopend

Ibalo luxury sportscars bv

Breukersweg 14
7471 ST Hof van Twente (Goor)
0547-214 023
info@ibalo.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN
ONZE NIEUWE AUTO’S?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Ibalo. Maakt u zich geen zorgen, we gaan niet allemaal reclame sturen. Enkel en alleen als we echt iets bijzonders te melden hebben.