Ferrari F430 Challenge 4.3 V8 F1 Race auto - 2007 - INCL. BTW

€ 87.950

la description

De Ferrari F430 Challenge is een officiële fabrieks raceauto die Ferrari van 2007 tot 2010 gebouwd heeft en waarmee gereden werd in het Ferrari Challenge kampioenschap. De Ferrari F430 is onder handen genomen, lichter gemaakt, het onderstel werd aangepast maar de motor en de F1 versnellingsbak zijn standaard gebleven. Omdat de auto's in de cup allemaal hetzelfde waren, kwam het aan op de stuurmanskunsten van de rijders en de set-up waar de teams een kleine vrije hand in kregen. In totaal zijn er een goede 140 stuks geproduceerd, waar er nu naar schatting nog een 50 stuks van over zijn.

Het exemplaar dat wij hier aanbieden is in 2007 door het Nero Rosso Raceteam in Zweden gekocht en ingezet in de Duitse VLN Endurance races en andere trackdays op verschillende circuits in Europa. In 2015 is de auto gekocht door de laatste eigenaar, die de auto enkel voor trackdays heeft gebruikt op Zandvoort, Assen, Spa-Francorchamps en de Hockenheimring. In 2020 is de auto compleet nagekeken en is de motorolie, bakolie en remvloeistof ververst. Behalve dat de koppeling visueel gecontroleerd is, hebben we deze ook met onze officiële Ferrari SD3 testkast uitgelezen en deze zit op 22% clutch wear. De auto is direct inzetbaar voor trackdays, wie er competitie mee wil gaan rijden zal een nieuwe stoel moeten plaatsen, nieuwe gordels en een nieuwe brandblusser aangezien de FIA keur hierop verlopen is. Het certificaat van de OMP gelaste rolkooi is aanwezig, de airjacks zitten nog in de auto en op het GT cup pakket na is de auto nog precies zoals deze af fabriek geleverd is. De extra onderspoiler, de verstelbare carbon achterspoiler en de stalen ipv keramische remmen zorgden er mede voor dat de auto goedgekeurd was voor de VLN klasse. De auto wordt geleverd met een set nagenoeg nieuwe slicks en een set straatbanden om de auto op weg te zetten en een extra demper in verband met de geluidsnormen op veel circuits.

Benieuwd geworden naar deze F430 Challenge? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

spécifications

bouwjaar
2007
interieurkleur
Rood
transmissie
A
brandstof
Benzine
carrosserievorm
Coupé
aantal deuren
2
aantal zitplaatsen
2
BTW/Marge
BTW
bekleding
Stof
technisch
vermogen
489 pk
aantal cilinders
8
cilinderinhoud
4.308 cc
topsnelheid
315 km/h
gewicht
1.425 kg
wielbasis
260 cm

contact

Openingstijden showroom

ma, di, do, vr: 09.00 – 18.00 uur
zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
woensdag en zondag: op afspraak geopend

buiten openingstijden ook op afspraak geopend

Ibalo luxury sportscars bv

Breukersweg 14
7471 ST Hof van Twente (Goor)
0547-214 023
info@ibalo.nl

RESTER AU COURANT

DES NOUVELLES VOITURES?


Inscrivez-vous à la newsletter Ibalo. Ne vous inquiétez pas, nous n'allons pas vous surcharger de publicités. Nous communiquerons seulement si nous avons quelque chose de spécial à signaler.

website_realisation