Alpine A110 Turbo Légende | 252pk | Fabrieksgarantie | Sabelt Comfort-kuipstoelen |

€ 64.950

Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image
Car Image

description

De geruchten dat Alpine terug zou keren met een échte tweezitter sportauto deden lang de ronde. Als dat soort geruchten te lang duren en er maar niets wordt onthuld is dat voor autoliefhebbers meestal reden om ongerust te worden want van uitstel komt vaak afstel. Hoe anders ging het in het geval van de Alpine A110. Renault begon weliswaar in 2008 al met het delen van het idee om Alpine nieuw leven in te blazen maar het zou, mede door de economische crisis tot 2017 duren voordat de A110 in productievorm beschikbaar kwam. Dit keer bleek wat in het vat zit niet te verzuren en daar was dan ineens de Alpine A110! Een volledig uit aluminium opgetrokken sportauto met prachtige looks en een laag gewicht. Het mag natuurlijk geen verrassing heten dat de Automotive media direct wegliep met de guitige Franse sportauto. Qua looks direct herkenbaar als een Alpine maar tegelijkertijd ook helemaal bij de tijd.
Dit exemplaar in Legende-uitvoering is in 2022 nieuw geleverd door het Alpine Center van Munsterhuis. De auto werd onberispelijk samengesteld met een fraai “Abysse blu” exterieur en een Amber bruin interieur. Een heerlijk klassieke kleurstelling die perfect past bij de Alpine. Tot slot werd de auto besteld met de prachtige retro Fuchs velgen die uitzonderlijk goed passen bij de vloeiende lijnen van de carrosserie. Dit exemplaar heeft nog maar 58.100 kilometer ervaring en heeft nog een jaar fabrieksgarantie. De auto heeft al haar onderhoud gehad bij het Alpine Center van Munsterhuis en verkeert dan ook zowel optisch als technisch in top staat. Dat valt ook terug te zien als we de auto beter gaan bekijken. Het exterieur verkeert in prachtige conditie met slechts wat hele lichte sporen van gebruik die passen bij de leeftijd en kilometerstand van de auto. De lak heeft een prachtige glans en ook alle sluitnaden zijn keurig. De auto heeft uiteraard geen schadeverleden en ziet er uit zoals ze haar in Dieppe hebben gebouwd. Verder valt er in het interieur op dat het u aan niets zal ontbreken. De auto is voorzien van alle moderne gemakken die u mag verwachten. Zo is er climate control aan boord, Apple CarPlay en een goed audio systeem. De auto heeft verder de beschikking over een automatische transmissie met dubbele koppeling die u zelf kunt schakelen middels de flippers achter stuur. Want rijden, dat is waar het om draait in de Alpine A110.
Direct na de lancering was het zo’n zeldzaam moment in de wereld der autojournalistiek. Iedere journalist die de kans kreeg om bij de lancering van de Alpine A110 te zijn was laaiend enthousiast. Wat verder nog opviel was dat ze ongelooflijk eensgezind waren. De A110 is namelijk in tegenstelling tot veel andere sportauto’s niet opgezet om hard over het circuit te kunnen maar maximaal rijplezier te bewerkstelligen op straat. Dat maakt dan ook dat de vering niet overdreven hard is en de auto behoorlijk comfortabel is. Omdat Alpine voor deze afstelling heeft gekozen is het rijden op straat een nog groter feest dan wanneer de auto af zou zijn gesteld voor het circuit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Alpine niet uit voeten kan op het circuit maar de basis afstelling is toch echt op straat gericht, daar waar het gros van de klanten de meeste kilometers rijdt.
Hoewel een 1.8 liter viercilinder turbo wellicht wat bescheiden klinkt, is het in dit geval ruim voldoende. In een wereld waar elke Supercar tegenwoordig een V8 met oneindig vermogen lijkt te hebben, is de Alpine een frisse wind. De motor levert namelijk 252 pk maar hoeft ook maar 1.074 kilo mee te torsen. Het mag dus met recht een bijzonder lichtgewicht auto worden genoemd. Wist u dat Gordon Murray, de bedenker van de McLaren F1 er ook één heeft? Toen de auto aan hem werd geleverd heeft hij de auto tot de laatste schroef uit elkaar gehaald om te zien waar die schitterende balans nou vandaan kwam, wat bleek: Alpine heeft niets bijzonders gedaan maar de hele engineering was dusdanig goed en grondig dat het resultaat één van de leukst rijdende sportauto’s van de afgelopen decennia is. Eigenlijk is een groter compliment toch niet denkbaar?
Of u nu voornemens bent om een mooie tour door het schitterende Frankrijk te maken, af en toe op zondagochtend uw favoriete weg aan te vallen of de auto dagelijks in gaat zetten. De Alpine A110 is de perfecte dagelijkse compagnon en zal u iedere kilometer rijplezier brengen zoals alleen een lichtgewicht sportauto dat kan.De prijs van deze auto is inclusief een geldige APK, de auto wordt gepoetst, op uw naam overgeschreven en tevens heeft de auto een uitvoerige inspectie en vloeistoffencontrole gehad. Onderhoud en garantie bieden wij u graag tegen een meerprijs aan. Onze showroom is op zondag en woensdag alleen op afspraak geopend. Maandag, Dinsdag, Donderdag en vrijdag bent u van harte welkom van 9.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur.

Neem voor een bezichtiging altijd even contact op. Onze auto's staan verdeeld over onze showroom en een opslaglocatie, als wij weten dat u komt zorgen we dat de auto bij ons in de showroom staat.

Aan onze advertenties is de grootst mogelijke zorg besteed, echter kunnen aan deze advertentie geen rechten worden ontleend

specifications

kilometerstand
58.100
bouwjaar
2022
transmissie
A
brandstof
Benzine
carrosserievorm
Coupé
aantal deuren
2
aantal zitplaatsen
2
kenteken
N-781-ZK
kleur
Bleu abysse rqs
bekleding
Leder
technisch
vermogen
252 pk
aantal cilinders
4
cilinderinhoud
1.798 cc
topsnelheid
250 km/h
gewicht
1.074 kg
wielbasis
242 cm
lengte
418 cm
breedte
180 cm

highlights

contact

Openingstijden showroom

Maandag, Dinsdag, Donderdag en vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: op afspraak geopend

buiten openingstijden ook op afspraak geopend

Ibalo luxury sportscars bv

Breukersweg 14
7471 ST Hof van Twente (Goor)
0547-214 023
info@ibalo.nl

Bleiben Sie auf dem neusten Stand unserer Autos!

Melden Sie sich für den Newsletter von IBALO an. Keine Sorge, wir schicken Ihnen nicht alle mögliche Werbung. Wir werden Sie nur informieren wen wir wirklich Etwas Besonderes für Sie haben.