Alfa Romeo Montreal 2.6 V8 Handgeschakeld - 1973 - 22.776km – MARGE

€ 68.950

Beschreibung

In 1967 werd er in Montreal een speciale tentoonstelling georganiseerd, een Wereld Expo. Op speciaal aangelegde eilandjes in de rivier St. Lawrence waren verschillende paviljoens, waaronder het Italiaanse paviljoen waar Alfa Romeo een Concept Car liet zien die langgerekt, breed en laag was en voorzien van een middenmotor en roosters voor de koplampen. Het naamloze model werd zeer enthousiast ontvangen en al snel werd het de Montreal genoemd.

Bertone heeft er een verschrikkelijk mooi gelijnde sportcoupe neergezet. Het productiemodel heeft uiteindelijk geen middenmotor gekregen maar een V8 in de neus met een mechanische injectie. De karakteristieke luchtroosters die in het originele design voor de koeling van de middenmotor zorgden zijn wel gebleven en dienden vooral om de cockpit van frisse lucht te voorzien. De roosters voor de koplampen zijn wel gebleven en die zorgen er voor dat de neus van deze auto er eentje is om verliefd op te worden!

Stel je voor dat je in 1973 één van de 3.925 geproduceerde Alfa Romeo Montreals geleverd krijgt, in een tijd dat we nog geen webshops, mobieltjes of laat staan internet hebben, dat je die geweldig mooie V8 start en via echte stuurmanswegen op pad gaat. Op pad om kennis te maken met een nieuw wijnhuis, om een overnachting in een onbekende Agriturismo in Italië te pakken, om een dagje te shoppen in Milaan en onderweg van alle kanten enthousiaste reacties krijgt op je Alfa Romeo…

Met het model wat wij u hier aanbieden kunt u deze ervaring herbeleven. Het is een auto die nog steeds leuke reacties opwekt bij de liefhebbers en de kenners, die goed onderhouden is en reeds een uitgebreide restauratie heeft gehad. Wij hebben de auto bij binnenkomst nagekeken zodat deze klaar is voor nog vele mooie ritten. De auto is nog voorzien van de Spica mechanische injectie, die door onze monteurs perfect afgesteld is, daarnaast hebben wij de schokbrekers achter ook recent vervangen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de auto? Neem dan snel contact met ons op voor een afspraak.

De prijs van deze auto is inclusief een geldige APK, de auto wordt gepoetst, op uw naam overgeschreven en tevens heeft de auto een uitvoerige inspectie en vloeistoffencontrole gehad. Onderhoud en garantie bieden wij u graag tegen een meerprijs aan. Onze showroom is op zondag en woensdag alleen op afspraak geopend. Maandag, Dinsdag, Donderdag en vrijdag bent u van harte welkom van 9.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur.

Neem voor een bezichtiging altijd even contact op. Onze auto's staan verdeeld over onze showroom en een opslaglocatie, als wij weten dat u komt zorgen we dat de auto bij ons in de showroom staat.

Aan onze advertenties is de grootst mogelijke zorg besteed, echter kunnen aan deze advertentie geen rechten worden ontleend

Spezifikationen

kilometerstand
22.776
bouwjaar
1973
interieurkleur
Zwart
transmissie
H
brandstof
Benzine
carrosserievorm
Coupé
aantal deuren
2
onderhoudsboekje
onbekend
kenteken
02-YA-08
BTW/Marge
Marge
bekleding
Stof
technisch
vermogen
230 pk
aantal cilinders
8
cilinderinhoud
2.593 cc
gewicht
1.280 kg
wielbasis
235 cm
Overige

Kontakt

Openingstijden showroom

Maandag, Dinsdag, Donderdag en vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: op afspraak geopend

buiten openingstijden ook op afspraak geopend

Ibalo luxury sportscars bv

Breukersweg 14
7471 ST Hof van Twente (Goor)
0547-214 023
info@ibalo.nl

Bleiben Sie auf dem neusten Stand unserer Autos!

Melden Sie sich für den Newsletter von IBALO an. Keine Sorge, wir schicken Ihnen nicht alle mögliche Werbung. Wir werden Sie nur informieren wen wir wirklich Etwas Besonderes für Sie haben.

website_realisation